تیتر امروز

فائزه هاشمی: به رابطه با آمریکا رای می‌دهم/ باید در این دنیا به مردم پاسخ داد
در سی‌وچهارمین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

فائزه هاشمی: به رابطه با آمریکا رای می‌دهم/ باید در این دنیا به مردم پاسخ داد

در سی‌ و چهارمین برنامه دیدار اندیشه با فائزه هاشمی استاد سابق دانشگاه و فعال سیاسی با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت" گفت‌و‌گو کردیم.
دلفی: وزارت خارجه باید درصدد راهی برای دخیل کردن اروپا در مذاکرات باشد/ شروع مذاکرات کارشناسی، گام مهمی در پیشبرد گفت‌و‌گو‌ها خواهد بود/ تلاش مذبوحانه تندرو‌ها برای اثربخشی بر مذاکرات در حال کاهش است
سفیر پیشین ایران در فرانسه در گفت‌و‌گو با دیدارنیوز مطرح کرد

دلفی: وزارت خارجه باید درصدد راهی برای دخیل کردن اروپا در مذاکرات باشد/ شروع مذاکرات کارشناسی، گام مهمی در پیشبرد گفت‌و‌گو‌ها خواهد بود/ تلاش مذبوحانه تندرو‌ها برای اثربخشی بر مذاکرات در حال کاهش است

برقراری ارتباط در خصوص روند مذاکرات تهران و واشنگتن با اروپا، بخصوص سه کشور اروپایی که در برجام سهیم بودند، امر مهمی بوده و همچنین تماس با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی-که پیش‌تر و در جریان...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
در بیست و چهارمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد( بخش پایانی)

تحمیل دین در بستر نامناسب، دین را به ابتذال و جامعه را به فساد می‌کشد/ انسان مدرن حق مدار است نه تکلیف مدار/ پیامبر تحکم آمیز رفتار نمی‌کرد که جامعه حس کند دیکتاتورمآبانه رفتار شده

در بیست و‌ چهارمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه ادامه گفت وگوی قبل درباره "پیامبر مکی، پیامبر مدنی" پی گرفته شد.

کد خبر: ۱۷۴۸۹۵
۱۷:۱۸ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳

 

تحمیل دین در بستر نامناسب، دین را به ابتذال و جامعه را به فساد می‌کشد/ انسان مدرن حق مدار است نه تکلیف مدار

 دیدارنیوزـ حسین جعفری: در بیست و چهارمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمد تقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه ادامه گفت وگوی قبل درباره "پیامبر مکی- پیامبر مدنی" را پی گرفتیم.

ویدیوی این گفت و گو را می توانید اینجا، یوتیوب، آپارات دیدارنیوز ببینید.

 

در گفت وگوی قبل اکبرنژاد گفته بود"بدلیل اینکه دوره آخرالزمانی همانند دوره مکی پیامبر است لذا باید حداکثر رفق و مدارا و مهربانی با مردم صورت گیرد تا اساس ایمان مردم حفظ شود نه عمل به احکام! و مسئولیت علماء در این دوران منحصراً اعتقادی و فرهنگی است؛ وظیفه حفظ اساس ایمان دینی، نه ماموریت سیاسی و تشکیل حکومت و یا ایجاد تمدن اسلامی!

"حجت الاسلام اکبرنژاد معتقد است وقتی انسان مجبور به کار و رفتاری شود که اعتقادی به آن ندارد، این اجبار؛ درون اش را نابود می‌کند و لذا پیامبر تا مردم را به لحاظ ایمانی و اعتقادی همراه نکرد تقاضایی برای تغییر رفتار نداشت.

اکبرنژاد با توصیف جایگاه انسان در دوران مدرن و اینکه چه مدرنیته را روند طبیعی تکامل انسان بدانیم و چه انحرافی از فرآیند طبیعی رشد، به تجویز مهمی می‌رسد؛ باید بجای مبارزه و تقابل به تعامل اندیشید.

این مدرس حوزه باور دارد مدرنیته نوع نگاه انسان را به خدا، هستی، دنیا و معاد تغییر داده است؛ و انسان مدرن بیش از آنکه بگوید چه تکلیفی دارد، از حقوق اش می‌پرسد. در واقع انسان مدرن حق گراست نه تکلیف گرا و برخلاف دوران قبل بدنبال وظایف خود در برابر خدا نیست بلکه بدنبال ستاندن حق خود از خداست! و اینگونه برای این انسان حقمدار، آزادی اصل و اساس است (حتی در برابر عدالت) و روی حریت خود حساس بوده و نمی‌پذیرد هیچ عامل خارجی محدودش کند و به این دلیل ولایت پذیر نیست و باور دارد هیچ حاکمی بر او ولایت نداشته و قدرت حاکمان نیز منبعث از رای اوست.

به باور حجت الاسلام اکبرنژاد با این انسانِ مدرن که در مرحله ماقبلِ ایمان قرار دارد نمی‌توان/نمی باید از اجرای احکام با تمسک به زور و اجبار سخن گفت؛ و عاقلانه آن است که همانند رفتار محمد مکی تعامل با این انسان با هدف ایجاد، رشد، تقویت ایمان شکل گیرد نه اجرای احکام ولو بلغ ما بلغ!

اکبرنژاد در پاسخ به این سوال اگر پیامبر امروز در میان مردم بود چه می‌کرد؟ پاسخ داد که حدس می‌زند پیامبر هیچگاه با مردمش درگیر نمی‌شد و تا اصلاحات و اجرای عدالت را از خود، اطرافیان خود و کارگزارانش شروع نمی‌کرد و مردم را همراه خود نمی‌کرد، تلاشی برای تغییر رفتار مردم نمی‌داشت و البته به گونه‌ای تحکم آمیز رفتار نمی‌کرد که جامعه حس کند دیکتاتورمآبانه رفتار شده است.

پاسخ استاد به این سوال که آیا پوشاندن لباس احکام دین که متناسب دوران کودکی جوامع بوده بر تن جامعه‌ی بالغ و رشد کرده امروز منطقی و عقلایی است؟ بسیار قابل تامل است خصوصاً آنجا که مقدمات طرح شده نتیجه می‌گیرد تحمیل دین در بستر نامناسب (و عدم پذیرش و همراهی مردم)، هم دین را به ابتذال و هم جامعه را به فساد می‌کشد! 

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
هیراد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
1
1
چطور سی سال پیش خناق گرفته بودی الان که امارها نابود کننده شده شدی مدافع دین وماپیرجوونای این خراب شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
0
1
عزیزم ازلحنت معلومه داغ وجوان هستیدشمادهه شصت راندیدیددران زمان کوچکترین نقدی وحشتناک بود ازاوایل دهه هفتاد به مروراصلاح خواهان امدند وبعدعده ای به نتیجه شالوده سمی شده رسیدند روند بینی وچشم اندازتغییردرطول تاریخ وبررسی بسیارایجادمیشود ایشان یک مجتهد ومدرس بزرگواراست ودرمدیریت کلان تاثیراجرایی سلبی یا ایجادی ندارند یک شاقول وترازطبق باورهای مذهبی ما طبق روایه وایات ونتیجه بینی عملکرداستندباید همه بدانیم علاوه براین روش ومنش ابرجنگجویانی مثل اسراییل اعراب امریکا وروسیه درکمین جدی هستند
ناشناخته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
1
0
طبق گزارشی که از گفتگو ارائه شده، جناب استاد محترم اکبر نژاد تنها شعارهای فریبای مدرنیته را آنهم از زبان آقای سروش و دار و دسته اش شنیده اند که بر حق مداری و تکلیف گریزی تأکید می کنند. اولا هر حقی مستلزم یک تکلیف است و هر تکلیفی مستلزم یک حق! اصولا حق بدون تکلیف و تکلیف بدون حق، معنا پیدا نمی کند. ثانیا به لحاظ روانی از موضع تسلیم در برابر مدرنیته و ارزش های انسان مدرن، صحت و درست بودگی این ارزش ها را فرض مسلم می گیرد و ناگفته توصیه می کند که باید به خواسته های انسان مدرن تسلیم بشیم و از نظام ارزش های دینی و سنتی خود دست بکشیم. آیا واقعا ما موظفیم تمام خواسته های انسان مدرن را بپذیریم؟ آیا بنده و برده مدرنیته هستیم؟
ثالثا در سوال پایانی دین متعلق به دوران کودکی بشر دانسته شده و ... . تعجب می کنم از پرسشگر محترم که هنوز در دام شعار بی پایه و اساس تکامل/تطورگرایانی چون آگوست کنت، اسپنسر، فریزر و امثال آن که فکر می کنند دوره دین پایان یافته، گرفتار مانده است. درحالی که این تئوری در جامعه شناسی دین، سال ها است مقبولیت خود را از دست داده است. اصولا مکتب کارکردگرایی، اشاعه و بسیاری از مکاتب دیگر جامعه شناختی و مردم شناختی در تقابل با تطورگرایی به وجود آمدند. یکی از متفکران مهمی که سال ها از پایان دین سخن گفته بود، پیتر برگر جامعه شناس آمریکایی بود که در نیمه دوم عمر علمی اش از نظریه خود به صراحت برگشت و بر دیدگاه قبلی خود قلم بطلان کشید و از «دی سیکولاریشن = سکولارزدایی) سخن گفت و کتاب نوشت و کتابش هم ترجمه شده است.
امروز دوشنبه ۰۱ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۱ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۱ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها